God, onze Schepper, is volkomen volmaakte liefde, Heilig in Zijn Goddelijke Wezenlijkheid en Mens in Jezus Christus in ons.
Want de wijsheid is het licht van de liefde en de uitstraling van dit licht is werkelijke eeuwige waarheid.
Deze laatste zin staat in De Huishouding van God deel III Hoofdstuk 49 vers 14, van Jakob Lorber

Lieve Mensen,
Wij, de redactie, zijn blij met ware verhalen!
Verhalen van jullie, lezers, bevestigen de liefde van onze Schepper. Uit meerdere reacties weten we dat die bemoedigend zijn.
Heb je iets bijzonders meegemaakt waarin je Gods Hand ervaren hebt, aarzel dan niet en stuur het ons!
Via de post, de telefoon of via info@eeuwigliefdezijn.nl
We kunnen niet beloven dat het altijd of in zijn geheel geplaatst wordt, maar wij en onze lezers zijn er zeker blij mee!
Inleiding
Jan en ik hebben een wat roerige tijd achter de rug. Er moest een andere auto komen, want die we hadden was kapot en het was te duur om die te laten repareren; onze zitmaaier, waarmee we op onze leeftijd het gras nog konden maaien, ging onherstelbaar kapot, daar moest een nieuwe voor komen; de keuken kwam blank te staan en we konden maar niet vinden waar dat aan lag; Jan zijn rijbewijs verliep voordat hij een verlenging kon aanvragen, want hij moest eerst aan staar geopereerd worden en de wachttijd voor een staaroperatie was lang; ik verzwikte mijn enkel dusdanig dat ik er helemaal niet meer op kon staan, en het duurde in het ziekenhuis, je verzint het niet, tot half twee ‘s nachts voordat duidelijk werd dat het niet gebroken was en we met mijn voet ingezwachteld weer naar huis konden, zal ik nog verder gaan?
Dat gebeurde allemaal in de laatste maand, in mei en begin juni, en het is nog niet allemaal opgelost. Maar we hebben zoveel hulp gekregen bij alles van onze hemelse Vader, dat precies op het goede moment dat gebeurde wat nodig was. Steeds kregen we Zijn raad. En zouden we steeds Zijn raad precies opgevolgd hebben, dan zou er nog meer sneller goedgekomen zijn. Maar ja, soms heeft een mens zijn innerlijke oren en ogen niet goed open. Zo hier en daar hebben we in dat opzicht wel een steekje laten vallen. Maar heel liefdevol werd ons dat dan duidelijk gemaakt.
Lieve mensen, wat ik eigenlijk wil zeggen is, wat ons ook overkomt, Hij weet er altijd van in Zijn enorme oneindige liefde en Hij laat ons misschien veel meemaken, maar Hij laat ons nooit in de steek! Wie dat in gedachten houdt, die ziet niet alleen de niet te missen wonderen, maar ook die kleinere, die in de wereld “toeval” genoemd worden. Maar wij beseffen, toeval is wat Hij ons laat toevallen!
Inhoud
Hemels Brood 8115
Wanneer je de oneindigheid wilt doorvorsen, vergeet dan niet dat in ware pure liefde de oneindigheid in alle opzichten aanwezig is. Wanneer je ernaar zoekt naar Mijn geboden te leven, vergeet dan niet dat met ware pure liefde aan Mijn geboden voldaan is. Wanneer je tot Mijn ware leven in alles wilt komen, tot de volmaaktheid zoals Ik je naar Mijn beeld en gelijkenis geschapen heb, vergeet dan niet Mij naar volkomen waarheid eerst lief te hebben.
Wanneer je zoekt Mij te kennen, vergeet dan niet dat je Mij niet leert kennen via woorden, maar via het innerlijk voelen van Mijn liefde voor jou, via het innerlijk contact met Mij in het besef van waarheid. Wanneer je Mij bidt, bid Mij dan in nederigheid, wetend dat Ik het beste al voor jouw gebed uit liefde geregeld heb. Weet daarbij dat Ik jou altijd voor ben, omdat Ik alles Ben, alles weet en ken, omdat alles altijd in Mijn liefde en haar wijsheid voorzien is, al oneindig lang voor jij erom bidt. Maar bid Mij hoe dan ook, zodat wat Ik allang voorzien heb, zichtbaar wordt voor ieder die het aangaat. En wanneer je Mij gevonden hebt, weet dan dat Ik jou van het begin in de eeuwige oneindigheid al gevonden heb, omdat je deel van Mij bent, van Mijn liefde, van Mijn Goddelijk Zijn.
Want Ik heb jou niet zomaar geschapen naar Mijn beeld en gelijkenis, mens op aarde, Ik heb jou geschapen omdat Ik dat wilde. En al ben je afgedwaald, mens op aarde, van jouw volmaakte zijn uit Mij, het is Mijn Wil jou terug te brengen tot wie je van oorsprong aan in de eeuwige oneindigheid bent, mens op aarde, geschapen door Mij naar Mijn beeld en gelijkenis. Want hoe ver een mens op aarde in zijn gedrag ook afgedwaald is van wie hij in waarheid en liefde is, hij blijft in alle eeuwigheid hoe dan ook wie hij van oorsprong is.
Besef dat, mens op aarde, want onder alles ben en blijf jij schepsel naar Mijn beeld en gelijkenis, en eens kom jij terug als de verloren zoon en zul je zijn wie je werkelijk bent, in de volle gelukzaligheid van Mijn liefde en haar wijsheid, het Enig ware eeuwige Leven. Jij, mens op aarde.
Het hoogste standpunt is dat van Jezus
Woorden gesproken door Georg Riehle
Hoe minder een mens in zich heeft, des te meer zoekt hij het mooie van buiten. Het motief van de schoonheid, de drang tot schoonheid liggen in hem. Maar zolang hij die buiten zichzelf zoekt, beleeft hij niet wat het hoogste is. Het hoogste is het standpunt van Jezus: ‘De vossen hebben hun holen, de vogels hun nesten, maar de Zoon des mensen heeft niets om Zijn hoofd op te leggen’. Dat was niet alleen voor de aarde gesproken, dat geldt voor alle eeuwigheden der eeuwigheden.
Onze Heilige Vader noemt niets Zijn eigendom, hoewel alles Hem toebehoort. Alleen wat het eigendom van Zijn kind is, is Zijn eigendom. Met de woorden die Hij heeft geleerd: ‘De kleinste is de grootste in Mijn rijk’, en ‘de zwakste is de sterkste’ geeft Hij ons niet enkel een leefregel, nee, Hij openbaart ons daarmee de hoedanigheid van Zijn eigen leven. Want wanneer Hij spreekt: ‘De kleinste is de grootste in Mijn rijk’, dan is Hij die kleinste, en als er staat: ‘De zwakste is de sterkste’, dan is ook Hij dat.
In Loschwitz hebben wij eens meegemaakt dat Jezus tegen een edel mens, een leraar, de woorden sprak: ‘Vergeleken bij Mijn persoon ben jij slechts het stof van het stof van een stofje, maar vergeleken bij Mijn hartsverlangen naar Mijn kinderen ben Ik het stofje van het stof van een stofje.’ Denk daar diep over na, het is eeuwige waarheid!
Genomen uit het boek: “Een leven met Christus”, uitgesproken teksten door Georg Riehle.
Uit het Duits vertaald door Otto Hummel en in boekvorm uitgegeven in 1998 door uitgeverij “De Ster”.
Georg Riehle is geboren in Dresden en heeft geleefd van 1872 tot 1962. Hij had een innige Godsverbondenheid en was meer een spreker dan een schrijver. Hij zei altijd: “houd niet de woorden vast, maar de geest”. Hoewel hij het daarom niet graag had dat zijn woorden opgeschreven werden, hebben vrienden van hem toch bandopnamen gemaakt en daar is o.a. dit boekje uit ontstaan.
Mijn stille stem
Mijn stille stem
kent geen sensatie,
is immer nog
het zachte gelispel
aan de horizon van het hart.
Slechts wie geduldig luistert
en telkens weer volhardend
de woonplaats van de Liefde zoekt,
en haar beroering laat vertolken,
verneemt haar taal
en sluit in zich
het leven dat zij draagt.
Pieter van Acoleyen
Geen hond te zien
Geen hond te zien!
Ik was met mijn vriendin en haar hond aan het wandelen op het strand. We waren zo in gesprek verwikkeld dat we vergeten waren haar loslopende hond in de gaten te houden. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat de hond totaal uit het zicht verdwenen was. We zochten met onze ogen het lange, lege strand af, maar er was geen spoor te bekennen van de hond. We riepen herhaaldelijk zijn naam, maar zonder resultaat. We besloten terug te lopen naar waar we vandaan waren gekomen in de hoop de hond tegen te komen, maar zagen geen hond. Bij mijn vriendin kwam de gedachte naar boven, als iemand maar niet mijn hond heeft meegenomen. Ook kwam de gedachte naar boven, wat als de hond ons is kwijtgeraakt, dan rent hij naar huis en dat is gevaarlijk met al het verkeer. We raakten best wel gespannen.
Gelukkig kwam er een auto van de reddingsbrigade vlak langs ons rijden. Dat was best ongebruikelijk want het was heel rustig op het strand en meestal trekt de reddingsbrigade er dan niet op uit. Ik maakte het gebaar om te stoppen en vroeg of zij misschien een Schotse Collie hadden gezien. Ja, dat hadden ze, ze hadden zelfs een foto gemaakt van de alleen lopende hond. Ze zeiden, stap maar in, dan rijden we jullie naar de hond toe. En ja hoor, gelukkig gevonden. Goddank! Meteen schoot door mij heen, dit is Gods hulp! Een mooi voorbeeld van hoe Hij ons helpt! Dank U wel, lieve Heer!
Mieke van Gijssel
Jezus leeft!
Jezus leeft…
Ik voel Zijn liefde en waarheid in me branden
ja, Hij leeft…
ik leg mijn hele wezen in Zijn handen
Jezus leeft…
Hij verbrak mijn banden met de dood
zodat ik Hem kan volgen
want mijn liefde is zo groot…
Wanneer in mijn nacht
het moede hoofd niet stoppen wil
gedachten vliegen af en aan
o, mijn God… het wordt niet stil
geen enkel licht breekt door
het blijft duister en verward
dan keer ik naar de zoete rust
van Zijn liefde in mijn hart
en ik voel… ja, ik voel dat… Jezus leeft
Ik ben keer op keer
in mijn medemens teleurgesteld
en vertrouwen is een woord
dat haast voor niemand meer geldt
maar… EEN blijft eeuwig trouw
Hij is de man van smart
Hij kent me door en door
want Zijn woning is mijn hart
en ik weet… ja, ik weet dat… Jezus leeft…
ik voel Zijn liefde in me branden
ja, Hij leeft…!
ik leg mijn hele wezen in Zijn handen
Jezus leeft…
Hij verbrak mijn banden met de dood
zodat ik Hem kan volgen
want mijn liefde is zo groot…
ja… Zijn liefde is zo groot…!
Willeke Hesseling, van de CD Grenzeloos 3
Interview met Jan Amsing door Tsjêbbe de Vries
Kinder- en jeugdjaren
Ik kom uit een katholiek gezin met elf kinderen en we woonden op een boerderij in de Wieringermeer, dat is in de kop van Noord-Holland. We zijn katholiek opgegroeid, gingen elke zondag naar de kerk, we deden de eerste communie en vervolgens het vormsel, alles zoals het hoorde. Een jaar of drie ben ik ook misdienaar geweest. Er was de vroegmis om een uur of acht en de hoogmis om tien uur, daar ging ik graag naartoe. Ik vond het mooi, vooral de gezangen. In de zomer was de vroegmis fijn, want dan had je wat meer nog aan de zondag. Als katholieken mochten we zondags alles doen, dus bij thuiskomst trokken we de werkkleren aan en dan konden we buiten ravotten en spelen.
Op de lagere school kwam de pastoor één keer in de week ons de catechismus leren, die bestond uit vragen en antwoorden die we van buiten moesten leren. Bijvoorbeeld, waartoe ben je op aarde? Om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Met het concilie onder paus Johannes de 23e, begin jaren zestig, onderging de kerk een grote verandering, veel hoefde niet meer, en zo ging ik niet meer elke zondag naar de kerk. In mijn studententijd aan de TH in Delft stond het geloof op een laag pitje en ging ik nog maar zelden naar de kerk. Het geloof was niet weg, maar ik had meer interesse in de oosterse filosofie. Ik las er boeken over en er werden ook cursussen over gegeven.
Na drie jaar werken op het computercentrum van de ABN ging het commerciële mij zo benauwen dat ik ontslag nam en ben ik tropische landbouw gaan studeren in Deventer, met de bedoeling om ontwikkelingswerk te gaan doen. Met de vriendenclub uit Delft hebben we het daar ook wel eens over gehad. Niet computers, maar voedselvoorziening is een eerste levensbehoefte, vandaar mijn overstap naar Deventer. Daar kwam bij dat ik altijd graag meehielp op de boerderij van mijn ouders. In het derde semester hadden we tropische stage. Deze stage wilde ik het liefst in India doen, want daar kon ik dan mijn interesse in de oosterse filosofie mee combineren. Ik kwam in Delhi aan en zocht eerst het toeristenbureau op voor informatie en vervolgens wilde ik mij gaan melden op de Nederlandse ambassade. Terwijl ik op de bus stond te wachten werd ik aangesproken door een jonge Indiër, we raakten in gesprek en hij nodigde mij uit bij hem thuis, dat bleek een pensionnetje te zijn.
Hij ging met mij mee naar de ambassade en gaf daar zijn naam en adres op. Omdat de nodige formaliteiten nogal lang zouden duren, legde hij mij uit hoe ik bij zijn huis kon komen en vertrok hij alvast. Nadat alles afgerond was op de ambassade dacht ik erover naar het pensionnetje te gaan, want ik had er een goed gevoel bij. Daar ontmoette ik ook zijn vader en al snel bleek dat zijn vader helemaal thuis was in de oosterse filosofie. Het was dan ook een heerlijk onderkomen voor mij, en het voelde alsof God ervoor gezorgd had. De werkzaamheden voor de stage duurden anderhalve maand. In die tijd heb ik de taal enigszins geleerd en heb ik fijne gesprekken gehad over de oosterse filosofie. Ook kocht ik wat boeken, waaronder een boek van goeroe Bhagwan Sri Rajneesh. Vanuit mijn stageplaats in Hisar, ruim 150 km ten westen van Delhi, ging ik eens in de maand terug naar het pensionnetje in Delhi, een heerlijk onderkomen.
Lorber
Tien dagen na terugkomst uit India leerde ik Ria kennen. In de oosterse filosofie en het hindoeïsme had ik het niet gevonden en het Christelijke geloof had me nooit losgelaten. We zijn dan ook kerkelijk getrouwd, het was voor ons vanzelfsprekend om dat voor God te doen. Af en toe gingen we naar de kerk. Dat lag vooral aan de voorganger of die inspirerend was en zelf ook daadwerkelijk geloofde. Ik bleef zoeken, maar niet zo actief, toch wilde ik er wel meer over weten. Zo kwamen we op het pad van de boeken van Jakob Lorber, dat was begin juni 1986. Mijn moeder ging jaarlijks met haar dochters een weekje op stap. Dit keer gingen zij naar Terschelling voor een cursus metamorfose massage. Om de cursuskosten wat te drukken werden wij ook gevraagd mee te gaan. Die cursus werd geleid door Johanna Kempers.
We kregen een brief van haar, waarin zij vertelde dat er in haar een verandering had plaatsgevonden en dat het iets met Jezus te maken had. Wat zij schreef voelde voor ons goed, maar anderen stonden er wat sceptisch tegenover. De cursus ging toch door, maar het was haar laatste cursus omdat ze ervaren had dat er nogal commercieel mee omgegaan werd. Johanna las al een poos Lorber, in het Duits. Zij had van Margriet Minis, een non die toen in het klooster leefde, een Duitse Lorber folder gekregen, toen Johanna in dat klooster een cursus gaf. Die folder had ze een aantal keer bekeken en aan de kant gelegd. Maar op een gegeven moment kocht ze toch de Jeugd van Jezus in het Duits en kon het meeste wel begrijpen. Zij vertelde ons daarover tijdens die cursus.
Daarna hebben wij Johanna nog bij haar thuis in Malden bezocht. Na dat bezoek zijn wij eerst de door Ankh Hermes uitgegeven boeken gaan lezen, “De Jeugd van Jezus”, “Drie dagen in de Tempel”, “Woorden van Jezus” en “De Profeet Jakob Lorber”. Wat in die boeken beschreven staat voelde meteen goed, het kwam helemaal binnen, niet alleen bij mij maar ook bij Ria. Daar ben ik heel dankbaar voor, dat we dat allebei hebben. Je kunt dan samen veel meer doen en sinds die tijd zijn we vooral met de boeken van Jakob Lorber bezig. We zijn een jaar of tien bij Johanna geweest met een gespreksgroep van Lorber-lezers. In 1988 kwamen we via Jan Eijs en Vera Bos in contact met Francina Waal, bestuurslid van de Lorberstichting, en hebben wij ons ook bij haar gespreksgroep aangesloten.
Leven met de boeken van Jakob Lorber
We zijn toch anders gaan leven. Het achter wereldse dingen aanhollen hoefde niet meer. We waren al van het sobere en kregen dat door de Lorber boeken bevestigd, we voelden ons er helemaal in thuis. Nu werd dienend bezig zijn nog meer ons levensmotief. Ria was al bij de Zonnebloem actief en ik ging ook mee met de vakantieweken daarvan. Daarnaast deden en doen we het onderhoud van tuintjes bij mensen, zamelen we naaimachines in en kleding voor Mensen in Nood. Ook helpen we mee op de zorgboerderij van Rein en Gera, en doen we mantelzorg bij een aantal mensen. Op de zorgboerderij is het een levenskunst om goed om te gaan met al de verschillende mensen die daar komen. We houden altijd de liefde van de Heer in gedachten, Hij speelt altijd op de achtergrond mee om te volharden in het positieve. Met vallen en opstaan worden we ook milder naar anderen toe en krijgen we onze levenslessen.
De Heer laat je de dingen toevallen, maar Hij doet niets buiten mijn vrije wil om. Als Hij ziet wat je graag wilt, zorgt Hij dat er iets op je pad komt om dat mogelijk te maken. Zo heeft Hij er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de Lorber boeken op ons pad kwamen, dat is de Hand van de Heer, of Hij zorgt dat je precies op tijd naar iemand toe gaat, voor wie dat heel nodig is. Zo ging Ria als mantelzorger een keer naar een erg eenzame vrouw op een andere dag in de week dan ze normaal deed, en juist op die dag stierf deze vrouw in Ria’s armen.
Gebed en vertrouwen
In 2010 werd vastgesteld dat ik een zeldzame vorm van beenmergkanker heb, de ziekte van Waldenström. In 2010, 2016 en in 2022 kreeg ik Chemokuren. Steeds is er voor mij gebeden, ook bij de kuur in 2022. Ik kreeg een infuus (immunotherapie) en moest vijf dagen lang chemopillen slikken. Daar werd ik heel erg beroerd van, ik bleef maar overgeven, er bleef niets in. Een pilletje om dit te voorkomen hielp niet. De vierde dag kreeg ik ’s nachts een hele nare droom, wat ik nooit heb. Vroeg in de ochtend vertelde ik mijn droom aan Ria en zei ik: “Ik stop ermee, ik neem niets meer in, het is helemaal klaar! Ik ga met Jezus.” Er stonden nog vijf kuren gepland, maar ik ben ermee gestopt. Het gaat nu heel goed met mij, de bloedwaarden zijn sterk verbeterd en dat na slechts één kuur. De Heer weet hoe dat kan. Daarbij komt dat de ziekte mij nooit heeft benauwd door mijn vertrouwen in de Heer. Ik zag het eerder als een kans om nog meer naar de Heer toe te groeien. Psalm 139, die ik pas een paar weken nadat ik ziek werd leerde kennen, heeft mij daar erg bij geholpen. In deze psalm staat dat de Heer je geheel doorgrondt en dat Hij van alles van je op de hoogte is. Dat sprak me enorm aan en heeft mijn vertrouwen in de Heer nog meer gesterkt. Ik heb er geen uur minder door geslapen en het zal vast ergens goed voor zijn, het zal mij meer tot liefde brengen.
Contact met onze Hemelse Vader
Het contact met mijn Hemelse Vader is veel intenser geworden. De boeken van Jakob Lorber spreken mij zo aan, het kennen van de Heer, het omgaan met Hem. Elke dag lezen we wel iets uit de Lorber boeken. Je staat er anders door in het leven, gaat anders met mensen om, bijvoorbeeld met meningsverschillen, of als ik het moeilijk heb. Het is mijn ziel en zaligheid, ik kan niet anders, het geloof laat mij nooit meer los. Ook de Heer laat je nooit meer los, je wordt in zoveel opzichten door Hem geholpen. Dat mocht ik een keer ervaren toen ik voor een reparatie bij iemand een stukje pvc-buis nodig had van dertig centimeter en een bepaalde diameter. Op weg naar iets anders fietste ik langs een bouwafvalcontainer en keek erin. Daarin lag één stukje buis en dat bleek precies de goede lengte en diameter te hebben! Zo gaat dat.
Interview met Jan Amsing door Tsjêbbe de Vries op 1 mei 2023
Gebedje
Lieve Vader,
Wilt U alle mensen die U nog niet kennen
en alle mensen die kracht nodig hebben
om nog sterker te geloven,
helpen om dichter bij U te komen?
Ik hoop dat ze Uw cadeau willen aannemen.
En Heer, ik wil U vragen
of U de mensen die niet geloven wilt zegenen,
zodat ze erachter komen dat U echt bestaat,
dat U God bent.
In Jezus’ naam, amen.
Gebed van Colton Burpo uit:
“De hemel verandert alles” pag. 182
Leven
Leven
is mensen en dingen
omhelzen
en weer loslaten
om ze te laten groeien en bloeien
voor Gods aanschijn.
Leven
is dankbaar zijn
voor het licht en de liefde
voor de warmte en de tederheid
in mensen en dingen
zomaar gegeven.
Leven
is alles laten zijn
en zien als een gave van God.
Niets en niemand bezitten
en juichen om elke ster
die uit de hemel valt!
Uit: ‘Zomaar voor jou, vrede en alle goeds’
door Phil Bosmans
De vrijheid van de menselijke wil.
Waardoor wordt een mens werkelijk mens? Alleen door de vrijheid van wil! God wilde geen robots of machines, Hij wilde het kind dat Hem vrijelijk liefheeft en erkent, de volwassen zoon, de volwassen dochter, het ware kind van God, dat ooit zal meewerken aan toekomstige scheppingen. Daarom is de mens volledig vrij geschapen. Maar om hem die volledige vrijheid te geven, moest hem een ordening gegeven worden en tegelijk met deze ordening een tegengestelde stimulans om deze ordening te overtreden. Pas daaruit ontwikkelde zich de eerste onafhankelijkheid en vrijheid. Het moeilijkste voor God was om de mens tot onafhankelijkheid aan te zetten. Daarvoor moest Hij Zijn Almacht volledig terugtrekken.
Met behulp van Zijn Almacht kon Hij slechts machinale of robotachtige wezens scheppen. Maar om een volledig vrij mens te scheppen, op te voeden en te vormen, daarvoor heeft Hij een onvoorstelbaar lange tijd nodig gehad. Want het belangrijkste was, dat deze geschapen mensen allereerst begonnen om een eigen zelfstandige levensbeweging te ontwikkelen. Daarvoor diende het verschil tussen het spanningsveld van de door God gevestigde orde enerzijds en de stimulans om deze orde te overtreden anderzijds. Daaruit ontstond vervolgens de eerste echte levensprikkel, namelijk, ofwel geeft de nieuw geschapen mens of geest toe aan de aantrekkingskracht van de prikkel om de gestelde orde te overtreden, dat is de prikkel tot eigenliefde, egoïsme, arrogantie of hoogmoed en uiteindelijk machtswellust, ofwel hij bestrijdt bewust deze tegengestelde prikkel en blijft vrijwillig in de Goddelijke orde, die betreft ware deemoed, liefde tot God en naastenliefde.
Genomen uit de lezing “De verlossing”
gegeven door Wilfried Schlätz in 1994 in Bietigheim
Vertaald uit het Duits.
Jan en ik kennen Wilfried Schlätz persoonlijk al meer dan 25 jaar. Hij is over de tachtig en leest de Lorber boeken al vanaf zijn 12e jaar. Wij hebben meerdere van zijn lezingen bijgewoond in Bietigheim, maar ook in Zwitserland en daar hebben we ook zijn zus ontmoet, wat heel fijn was. Het bovenstaande stukje tekst kreeg ik kort geleden onder ogen en het sprak mij aan. Er staat in dat kleine stukje tekst zoveel.
De afgelopen dagen kreeg ik te maken met omstandigheden die mij nogal van mijn stuk brachten. Wat gebeurde was niet eerlijk en ik werd gedrongen in een machteloze positie. Maar ik kon het ook niet loslaten, want het moest afgehandeld worden. Ik bracht het in Gods liefde en meteen gebeurde er iets wat mij in mijn machteloze positie hielp. Maar opgelost werd het niet en het liefst zou ik het losgelaten hebben, maar dat ging gewoon niet.
Omdat het mij maar bezighield en mij nog steeds machteloos voelde ging ik ernstig diep met God in Jezus Christus praten. En ter sprake bracht ik ook dit stukje tekst wat hierboven staat. Voor mij werd bevestigd dat ik niets verkeerd had gedaan, en ik hoefde ook geen macht, maar ik wist gewoon niet meer hoe ermee om te gaan zonder af te wijken van Gods ordening. En ik vroeg Hem om Zijn hulp, maar ik zei daarbij, dat ik begrijp dat wij vrij zijn en andere mensen evengoed en dat het dan gebeurt zoals diegene met de macht wil. Toen kreeg ik Zijn antwoord en dat ontroerde mij zo, dat ik het graag met jullie deel. Dit is wat Hij zei:
Om jullie mensen de vrijheid van leven, de vrije wil te geven, heb Ik wel Mijn Almacht teruggetrokken, maar nooit Mijn Liefde!
Lieve mensen, blijf met God in Jezus Christus innerlijk praten, steeds weer, blijf volhouden en Hij zal je uitleg geven en de weg wijzen, zodanig dat je het begrijpen kunt! Zie wanneer je wilt Hemels Brood 8132.
Heer, ik wil U bedanken
Heer, ik wil U bedanken
voor Uw liefde en Uw trouw
gedurende de tijden
dat ik U niet kennen wou
door mijn vrije wil
kwam U nooit tussenbeide
maar, zonder dat ik het wist
was U steeds aan mijn zijde…
Heer, ik wil U bedanken
voor Uw wijsheid en geduld
en dat U mij verloste
van een diep gevoel van schuld
U maakte mij vrij
van alle bange dromen
doordat U, aan het kruis
mijn schuld hebt weggenomen…
Heer, ik wil U bedanken
voor Uw wonderlijke kracht
dat deze enkel liefde is
had ik niet verwacht
dichtbij de Bron
laat ik me verder leiden
door U… mijn liefste Heer
U, die mijn ziel bevrijdde…
U opende mijn ogen
waardoor ik Uw heerlijkheid kan zien
U opende mijn oren
zodat ik Uw taal versta
ik opende mijn hart
en golven van Uw liefde doorstromen mij
ik open mijn hart
U bent me zo nabij
zo nabij…
Willeke Hesseling, van de CD Grenzeloos 3
Dankbaar
Een mens kan maar
op aarde ten volle leven
als hij in hoofd en hart
een stukje hemel heeft.
Gelukkig is de mens
die niet achter het geluk aanzit
als achter een vlinder
maar dankbaar is voor alles
wat hem gegeven werd!
Leven is dankbaar zijn
voor het licht en de liefde
voor de warmte en de tederheid
in mensen en dingen
zomaar gegeven.
Uit: ‘Zomaar voor jou, vrede en alle goeds’
door Phil Bosmans
Klein vogelijn op groene tak
Klein vogelijn op groene tak,
Wat zingt g’een lustig lied!
Wij hebben in ons hele boek
Zo’n vrolijk wijsje niet.
O, zeg ons, zeg ons, aardig beest,
Wie toch uw meester is geweest.
O, zeg ons, zeg ons, aardig beest,
Wie toch uw meester is geweest.
Zo zuiver zingt gij en zo hoog,
Zo keurig in de maat,
En ’t hart, dat popelt ons van vreugd,
Wanneer uw keeltje gaat.
O, zeg ons, zeg ons, aardig beest,
Wie toch uw meester is geweest.
O, zeg ons, zeg ons, aardig beest,
Wie toch uw meester is geweest.
Voorzeker, ’t is de goede God,
Die ’t u heeft toevertrouwd,
Opdat gij aan der blinden oor
Zijn goedheid melden zoudt,
O, ja wij weten ’t aardig beest,
Dat God uw meester is geweest.
O, ja wij weten ’t aardig beest,
Dat God uw meester is geweest.
Dr. J.P. Heije / W. Smits
In de stilte van je hart
In deze stilte van je hart
omvat lk alles en iedereen.
Wie in deze stilte blijft,
blijft bij Mij,
wordt één met Mijn alles doordringende
en vormgevende kracht.
Wie in deze stilte blijft,
wordt Mijn kracht.
Wie in deze stilte blijft,
wordt Mijn openbaring,
wordt Mijn beeld dat ik in hem heb afgedrukt,
wordt zoals lk ben,
uitstralende en overwinnende liefde
Pieter van Acoleyen
Van het verstand naar het hart
Onderstaand stukje tekst uit Het Grote Johannes Evangelie werd ons toegestuurd door Mieke van Gijssel met de vraag het in LiefdeRijk op te nemen. Mieke is therapeut lichaamsgerichte psychotherapie en spirituele ontwikkeling. Zij heeft een vrij drukke praktijk in Den Haag. Zij schrijft ons dat zij regelmatig in haar praktijk de hulpvraag hoort van mensen dat zij meer in contact willen komen met hun hart i.p.v. te leven vanuit hun hoofd, vanuit het verstand.
In Het Grote Johannes Evangelie las zij het hoofdstuk “Een verstandsmens zoekt de liefde” en zij ziet daarin een prachtig antwoord wat haar klanten zou kunnen helpen en zij denkt, wellicht helpt het meer mensen.
Het gaat in dit stukje tekst om een gesprek tussen Suetal, die van zichzelf zegt dat hij veelal verstandelijk bezig is maar de liefde in zijn hart niet kent, en Aartsengel Rafaël. Waarbij Mieke vers 5 vooral van belang vindt voor haar werk. Het is voor haar een bevestiging om aandacht te besteden aan het ‘innerlijk kind-werk’.
Uit Het Grote Johannes Evangelie, Deel III hoofdstuk 80 vers 1 t/m 7
Wat is de klank van liefde?
De klank van Liefde is de stilte tussen twee momenten in.
Want Liefde is een godsgeschenk dat tijdloos is en eeuwig duurt.
Het is de ruimteloze ervaring tussen je in- en je uitademing.
De klank van liefde is oorverdovend.
Die voel je zonder haar te horen met je oren.
Harm Wagenmakers
Op die dag
Eenmaal maakt U alles weer nieuw, Jezus
Eenmaal heelt U iedere wond
Heel de oude wereld verdwijnt
De pijn voorbij
Eenmaal maakt U alles volmaakt, Jezus
Eenmaal zal het duidelijk zijn
Alle zorg en wanhoop verdwijnt
De angst voorbij
Op die dag, in de hemel
Wat een dag, wat een vreugde zal dat zijn
Dan zijn wij bij Jezus
En klinkt het overwinningslied
Eenmaal, oog in oog met de Heer Jezus
Kan genade heerlijker zijn
En U maakt ons anders en nieuw
Op die dag
Eenmaal zijn we werkelijk vrij, Jezus
Eenmaal is het vechten voorbij
Dan zien we Uw macht en Uw pracht
Op die dag
Op die dag, in de hemel
Wat een dag, wat een vreugde zal dat zijn
Dan zijn wij bij Jezus
En klinkt het overwinningslied
Liedje van Stichting Opwekking
te beluisteren via YouTube:
“https://www.youtube.com/watch?v=gOL301uju-c”
Hemels Brood 8108
In de Bijbel wordt gesproken over ongehoorzaamheid aan Mij. Adam en Eva waren ongehoorzaam aan Mij. Maar de mens heeft van Mij de vrije wil gekregen, dus dan kan er eigenlijk geen sprake zijn van ongehoorzaamheid, wanneer de mens naar zijn eigen vrij van Mij gekregen wil handelt. Het woord ongehoorzaam vraagt dan ook om enige uitleg.
Ja, het is zo dat de mens van Mij de eigen vrije wil gekregen heeft, maar eerder heeft hij Mijn eeuwig ware leven gekregen. Mijn eeuwig ware Goddelijke Leven is de volkomen waarheid, liefde en haar wijsheid in volmaakte zuiverheid. Naast Mijn leven en de vrije wil heeft de mens ook het eigen besef te bestaan gekregen, en dat is alleen mogelijk wanneer hij met zijn vrije wil keuzen kan maken tussen tegenstellingen. Daarom is er niet alleen Mijn leven, maar ook het tegenovergestelde, de dood. Dat is de gelukzaligheid van werkelijk leven en daartegenover het onaangename van het niets. Het niets is het tegenovergestelde van het Enig ware Leven Die Ik Ben.
Nu bevond de mens zich in eerste instantie alleen in Mijn liefde en haar wijsheid en had in zijn vrijheid niet anders gekozen dan waarheid en liefde en de daaruit voortkomende wijsheid. Maar de mogelijkheid anders te kiezen was aanwezig, moest daar aanwezig zijn, anders kon de mens zijn eigen bestaan niet ervaren. Uit liefde en zorg voor de mens heb Ik hem uitgelegd dat het van groot belang was om, naast alles wat hij mocht doen, een aantal dingen beslist niet te doen, omdat de keus daarvoor grote gevolgen voor hem zouden hebben. Meer kon Ik hem daarover niet vertellen, want dat zou zijn vrijheid van wil, van keus belemmeren, en juist de vrije keus is voor de mens van groot belang om zich van zichzelf bewust te kunnen zijn.
Op het moment dat de mens voor de keus gesteld werd, datgene te doen waar Ik hem voor gewaarschuwd had dat niet te doen, maakte hij toch de keus dat wel te doen. Vervolgens gebeurde wat die keus inhield, en dat was het verlies van zijn verblijf in het Paradijs, dat was de kennis en het besef tussen goed en kwaad, dat was de noodzaak om zelf te werken om zichzelf in stand te houden. Door zijn keuzen goed af te stemmen op Mijn aanbevelingen, was het voor hem mogelijk om in een min of meer aangename situatie te kunnen leven op aarde. Maar eenmaal verleid tot het niet opvolgen van Mijn aanbevelingen, bleef de mens keer op keer verleid worden, tot in de huidige tijd.
Het niet luisteren naar Mijn aanbevelingen is door de mens genoemd, ongehoorzaam te zijn, terwijl het niet meer is dan het in vrijheid maken van een andere keus dan Ik de mens heb voorgehouden, met de bedoeling om te voorkomen dat de mens met de onaangename gevolgen van een andere keus te maken krijgt. Noem het ongehoorzaamheid, Ik noem het de eigen vrije keus van de mens. Ik weet hoe moeilijk het is om de verleiding te weerstaan, en, lieve mensen, vanuit Mijn grote liefde voor jullie allemaal zeg Ik, het komt goed, maar meer kan Ik daarover niet zeggen, om jullie vrijheid niet te belemmeren. Vertrouw daarom op Mij in geloof en liefde en wees in Mijn liefde gezegend.





Kleine Wondertjes
Rijwielstalling
We gingen Tsjêbbe van de trein halen. Het was een van die hele warme dagen, zeker 30 graden, en Jan zei tegen mij, blijf jij maar in de auto wachten. Ja, daar was het mij te warm voor, maar een hoge trap op, dat vond ik ook niet aanlokkelijk. Ik keek wat rond bij de fietsenstalling die nog niet zo lang geleden een metamorfose ondergaan had. Ik verbaasde mij erover dat de fietsen in twee lagen stonden gestald, maar hoe kon je nu je fiets op die bovenste laag krijgen? Omhoog sjorren? Het was niet druk, ik zag maar één jonge man die bezig was zijn fiets op de bovenste laag te zetten, ik was net te laat om te zien hoe hij dat gedaan had, dus ik vroeg hem ernaar. Het bleek heel eenvoudig te zijn, dat is meestal zo als je het eenmaal weet. Het enige wat je moest doen dat was de rail helemaal uittrekken en naar beneden duwen en dan kon je je fiets er gemakkelijk op en af zetten, de rail weer naar boven duwen en terug duwen.
Even later zag ik een mevrouw met een kind van een jaar of zeven bij de fietsenstalling al zoekend heen en weer lopen. Er was verder niemand te zien en uiteindelijk zag ik haar zonder resultaat aan een fiets die op de bovenste laag stond rukken en trekken zonder resultaat. Ik liep ernaartoe en zij begon in een voor mij niet te verstane taal tegen mij te praten. Het meisje legde in het Nederlands uit, dat ze niet wisten hoe de fiets eraf te halen. Ik vond dat een beetje vreemd, maar ik deed wat ik nog geen twee minuten daarvoor te weten was gekomen en trok de rail met de fiets eruit en duwde die naar beneden, zodat zij de fiets eraf kon halen. Een beetje nieuwsgierig keek ik toe hoe zij de sloten met sleuteltjes eraf haalde. Vreemd, dacht ik, hoe kan zij nu ooit die fiets erop gekregen hebben als ze niet weet hoe.
In een taal die ik niet verstond begon de vrouw tegen mij te praten, het meisje begreep dat ik haar niet verstond en ze legde het uit, we hadden de fiets daar neergezet wees zij, en toen we terugkwamen was de fiets daar weg. Aha, ja, fietsen mogen hier alleen in de rekken staan, dus iemand heeft gedacht, die zet ik er wel even in. Opgelucht gingen zij hun weg. Even later kwamen Jan en Tsjêbbe eraan en vertelde ik de gebeurtenis. En we begrepen alle drie, dit is weer zo’n klein wondertje, precies op het juiste moment heb ik gevraagd hoe die fietsen boven geladen werden en kort daarna mocht ik die kennis delen met iemand die dat nodig had, want er waren verder helemaal geen mensen daar.
Ingrid Franssen
Schouderklopje
Ik, Jan, wilde een boekje printen. Nu is het vaker zo, dat er een papier storing optreedt bij het begin van het printen. En het systeem is zo ingesteld, dat als er een storing optreedt, pas geprint wordt, als de storing is opgeheven. Ik heb dat vaker meegemaakt en meestal is de storing na twee keer verholpen en gaat het printen verder goed. Deze keer moest ik echter na meer dan 10 keer de storing opheffen. Dat was mij wat teveel en ik kreeg de gedachte, ik zal het apparaat eens een schouderklopje geven. Ik klopte er zachtjes twee keer op en wat gebeurde: de printer reageerde direct met foutloos printen. Ik was stomverbaasd en wilde dit behalve aan Ingrid aan meer mensen vertellen, maar die waren niet thuis. Ik heb de vellen papier geteld en kwam tot 14 keer papier storing. Ik ben er nog stil van hoe dat schouderklopje werkte!
De volgende dag wilde ik het filmen, maar dat ging niet, de printer deed het vlekkeloos! Maar een paar dagen later moest ik wel 20 keer de storing verhelpen en ik zei bij mijzelf, allerliefste Jezus, ik geef niet op! En wat gebeurt er, de printer werkt vanaf dat moment prima!
Jan Franssen
Cursor
Ik was bezig met een stukje tekst uit de lezing die Peter Keune in 1994 in Bietigheim gegeven heeft te vertalen vanuit het Duits naar het Nederlands. Even later had ik Mieke aan de telefoon en zij vertelde dat zij dat stuk helemaal vertaald in haar mail had staan en het wel naar Ingrid wilde doorsturen. Ze zou het mij ook op een USB stickje sturen. Ingrid had nog niet gelegenheid om de mail te zoeken en te openen en liet het aan mij, om het zelf te proberen te openen. Met mijn bibberende handen is dat niet zo gemakkelijk. Maar dit gebeurt er, ik zet de computer aan, open het mail programma, er staat een hele rij met mails, en nu komt het, de cursor staat precies op de door Mieke gestuurde mail, zonder dat ik iets gedaan had! Ik was even sprakeloos en was dan gelukkig dat ik weer zo goed geholpen werd.
Jan Franssen
Handdoeken
Het was weer tijd voor mijn wekelijkse bad. Dan leg ik alles klaar, om te beginnen de handdoeken. Om die te pakken liep ik het was-strijkkamertje in. Op de strijkplank lag een grote stapel gewassen droge handdoeken. Ik wilde er een paar afnemen en bedacht toen, kom, laat ik de hele berg eens opvouwen, en dat deed ik. Maar ik zei er niets over tegen Ingrid.
De volgende dag is Ingrid in de badkamer en zij krijgt de ingeving, ga eens naar het strijkkamertje, dat ligt namelijk achter de badkamer en van daaruit heb je een mooi uitzicht over het Geuldal. Maar Ingrid denkt, nou, dat hoef ik nu niet te zien, dus waarom zou ik het strijkkamertje ingaan. Maar de ingeving blijft hardnekkig aanwezig en Ingrid denkt, zo’n sterke ingeving kan van de hemelse Vader zijn, dus laat ik er maar gehoor aan geven. Ze opent de deur en ziet tot haar grote verbazing op de strijkplank drie keurig gevouwen stapeltjes handdoeken liggen. Na even denken wist ze, oh, dat moet Jan gedaan hebben! En dat is bijzonder, want in de bijna 28 jaar dat we samen zijn heeft Jan dat nog niet eerder gedaan!
Jan Franssen
Eindelijk gevonden!
We spraken in het Zoomgroepje over prachtige voorbeelden van de niet aflatende hulp van onze lieve Heer. Het leuke is dat het Els overkwam terwijl wij erover in gesprek waren.
De doos met allerlei theesoorten voelt al jaren aan de buitenkant vet en plakkerig aan. Het is een prima doos, maar hij plakt aan je handen. Els heeft hem vaak schoongemaakt, met afwasmiddel, met allerlei sopjes, zelfs met jif, maar niets hielp. Vandaag, 15 juni 2023, kreeg zij spontaan de ingeving: talkpoeder gebruiken. Meteen gedaan en ja hoor, al het plakkerige is helemaal weg.
Je zou zeggen, dat is dan fijn voor mekaar, maar er zit nog een extraatje bij. Het stuur van onze nieuwe tweedehandse auto, is óók plakkerig. Ook al vaker schoongemaakt met verschillende middelen, maar het stuur plakt nog steeds. Natuurlijk hebben we er nu talkpoeder op gesmeerd en ik ben ervan overtuigd dat het nooit meer zal plakken, hoewel we dat nog wel moeten ervaren.
Hans de Heij
Grasmaaier
Zoals o.a. in de inleiding verteld is, was onze oude zitmaaier niet meer te maken, daarom moest er uitgekeken worden naar een nieuwe, want die zijn er niet tweedehands. Op internet zijn er honderden te vinden, vanaf € 3000 tot € 10.000. Maar waar we ook keken, het was allemaal heel duur en daarbij, veel te breed voor onze schuur waarin die moest staan. We waren op een gegeven moment zover dat we dachten, het is niet anders, we moeten de knoop maar doorhakken en dan maar een dure prijs betalen en een overkapping bouwen die breed genoeg is. De buurman rechts wilde ons daar graag bij helpen.
Ingrid had al een paar keer gezegd, zullen we niet toch nog een keer naar Kranenbroek gaan? Maar Jan zag er het nut niet van in, daar staan ook alleen maar dure en brede machines. Maar Ingrid hield vol en zo gingen we dan toch naar Kranenbroek. Daar stond één dure en te brede machine. Eigenlijk veel te groot en ook duur. En hoe zou zo’n machine bediend worden? We haalden er een verkoper bij en hij legde alles haarfijn uit. Maar hij bemerkte ook dat we eigenlijk liever zo’n klein zitmaaiertje wilden, zoals we hadden. En ineens zegt hij, in de werkplaats is net een nieuw model binnengekomen, kleiner dan deze en ook goedkoper. De verkoper verteld ons de prijs en de maten, we kijken elkaar aan en zeggen, maar zo eentje hadden we, zo eentje zoeken we! Zonder de machine gezien te hebben, want hij stond nog in de werkplaats om in elkaar gezet te worden, kochten we die.
Maar ja, Kranenbroek is dan wel een goedkope winkel, met onwijs veel te koop, maar thuisbezorgen doen ze niet en in onze auto ging het niet. We hoefden niet meteen het hele bedrag te betalen, een aanbetaling was genoeg en we kregen twee weken de tijd om vervoer te regelen. Maar ja, hoe dat voor elkaar te krijgen was ons nog niet duidelijk, want wij hebben geen trekhaak achter de auto. Toen we thuiskwamen zag Jan dat er een aanhangwagen op de oprit bij de linker buren stond. Hij is de buur gaan vragen of hij ons wilde helpen om onze nieuw gekochte zitmaaier op te halen, en gelukkig ging dat. De zaterdag daarna is de maaier opgehaald en het was bijna precies dezelfde als we hadden en deze doet het zelfs beter! We zijn weer goed geholpen door onze hemelse Vader, eerst door ons naar Kranenbroek te verwijzen, en daarbij ook nog met het vinden van een aanhangwagen en een behulpzame buur.
Jan Franssen
Mooie stukjes tekst
Met goede mensen wordt alles weer goed.
Goede mensen zijn een zegen voor deze wereld.
Een goed mens ben je,
als je geeft zonder aan jezelf te denken,
zonder je af te vragen of het iets uithaalt
en zonder op dank te wachten.
Uit: ‘Zomaar voor jou, vrede en alle goeds’
Phil Bosmans
Wat niet uit het hart komt
zal een ander hart niet raken
Glimlach vanuit je hart zomaar,
voor niets.
Langs de straat,
aan ’t loket, op kantoor,
in de wagen, op het werk.
Gewoon omdat je ’t fijn vindt.
Uit: ‘Zomaar voor jou, vrede en alle goeds’
Phil Bosmans
Soms kan een woord
een wonder doen,
een goede gedachte
een mens genezen
Uit: ‘Zomaar voor jou, vrede en alle goeds’
Phil Bosmans
‘Menslief, ik hou van je’.
Zeg het voort met of zonder woorden.
Zeg het met een glimlach,
met een gebaar van verzoening,
met een handdruk,
met een woord van waardering,
met een klop op de schouder,
met een spontane omhelzing,
met een kus,
met een ster in je ogen!
Zeg het voort met duizend kleine attenties,
elke dag opnieuw!
‘Menslief, ik hou van je’.
Uit: ‘Zomaar voor jou, vrede en alle goeds’
Phil Bosmans

Ga zitten en ontdek:
de vogels – de bloemen
je vrienden – je kinderen
je partner
je huis – je tuin
het weer
je familie – de zon
je tijd….
Vakantie.
Loslaten van tijd.
Loslaten van werk.
Lijken simpele dingen, maar zijn
in werkelijkheid toch ingewikkeld.
Het zijn patronen waar je moeilijk
los van komt.
Vakantie staat voor vrij. Dat moet
heel breed gezien worden.
Vrij kan beschikbaar zijn.
Beschikbaar waarvoor je dat
anders niet bent.
Voor de echte dingen in het leven.
Alleen moet je ze weer even ontdekken.
Daar is tijd voor nodig. Vakantietijd.
Ga zitten en ontdek.
Uit “Alledag” door Netty Robeerst
R u s t
is putten uit de bron.
Hoe meer ruimte je hebt
om op te nemen,
hoe meer rust je krijgt.
Rust
Rust vind je alleen bij jezelf omdat daar ook de onrust ontstaat.
Om rust te vinden moet je ook weer alles van de buitenkant uitsluiten.
Dan kun je putten uit de bron van alle rust. Als je je leeg kunt maken heb je de ruimte om
veel rust in jezelf op te nemen.
De rust die je nodig hebt om aan de buitenkant weer verder te gaan.
Neem de tijd voor rust…
Uit “Alledag” door Netty Robeerst
Je mag kiezen om zelf die
rivier te zijn!
Stromen.
Stromen van liefde en geluk ontstaan
als je je ervoor openstelt.
Hoe meer je ervan verdeelt, hoe meer
er naar je toe kan stromen.
De mensen die ze hebben leren uitdelen,
merken dat ze een rivier zijn
die nooit ophoudt met stromen.
Hoe opener en duidelijker de bedding
van je rivier is, hoe makkelijker
hij stroomt vanuit de bron
naar de zee.
Er kan daardoor niet veel vervuiling
optreden.
Zo zuiver als hij kristalhelder ontspringt
uit de bron kan hij doorgegeven worden.
Zodoende brengt hij overal leven.
Uit “Alledag” door Netty Robeerst
Geven is delen
Delen is geven
Geven en delen is liefhebben
Geven en delen.
Het is belangrijk je verdriet te delen.
Heel concreet wil dat zeggen,
dat je je verdriet bij elkaar moet kunnen uitspreken;
Dat daar prettige en onprettige herinneringen aan hangen;
Dat beide gedeeld kunnen worden.
Door je verdriet te delen, geef je de ander de mogelijkheid
naar jou te luisteren.
Je geeft de ander dus de kans iets voor jou te betekenen.
Bij nieuw verdriet speelt het oude verdriet ook een rol.
Dat kan dan ook weer uitgesproken worden,
waardoor weer verwerking mogelijk is.
Bij dit alles is het belangrijk te beseffen
dat in de geest geen dood bestaat.
De geest blijft doorleven; dood is alleen in de materie.
Uit “Alledag” door Netty Robeerst
Wijs het plaatje aan dat jou aantrekt en je tekst draait naar voren.

Jouw tekst
Wanneer je met God bezig bent, is God met jou bezig!

Jouw tekst
Alleen liefde brengt je rijkdom, geen wereldse maar hemelse!

Jouw tekst
In Gods hemel zijn vele woningen, daar is er ook een voor jou!

Jouw tekst
Aan het einde van de regenboog staat een pot goud, maar niemand heeft die ooit gevonden!

Jouw tekst
Wie Gods liefde doet, voegt de daad bij Zijn Woord!

Jouw tekst
Hoe groen het gras bij de buren ook is, bij jou is het minstens zo groen, kijk maar eens goed!

Jouw tekst
Alles bezitten is niet het werkelijke bezitten, werkelijk bezitten is Gods liefde zijn…

Jouw tekst
Wanneer je bij alles aan Gods liefde denkt, dan word je nooit gekrenkt.
In dit HB: Mijn koninkrijk kome
———
Hemels Brood 653
Mijn koninkrijk kome, niet voor Mij, maar voor jullie mensen. Want met Mijn koninkrijk, kome vrede en rust over jullie, geluk en liefde. Mijn koninkrijk is niet een juk wat dwingt en eist maar is een zachtmoedig geven van liefde aan allen. Hoe moeilijk misschien te geloven, toch is het zo. Geef je streven naar aardse rijkdom, aards welzijn, dat is eigen welzijn, op en streef naar het ware koninkrijk van vrede en rust door liefde te geven. Mijn koninkrijk kome, wil niet zeggen dat het er niet nu al is, want het is er al, voor iedereen.
Maar nog maar heel weinigen hebben een beetje besef wat dat betekent. Het betekent dat het er al zeker wel is maar nog niet opgemerkt wordt, nog niet beseft wordt. Mijn koninkrijk is in vrede en liefde leven en dat kan nu al, wie dit wil kan zelf zo leven. Als Ik dan zeg, Mijn koninkrijk kome, bedoel Ik daarmee, dat de mens gaat beseffen wat Mijn koninkrijk voorstelt, in vrede en liefde met elkaar leven en dat hij dat dan ook gaat doen. Mijn koninkrijk is er nu, maar komt pas werkelijk zichtbaar tot leven zodra je in alle vrede liefde leeft.
Ja, Ik weet hoe moeilijk het is om dat zelf wel te willen, maar nog vaak de verleiding tot zorg om eigen welzijn niet te kunnen weerstaan, in een samenleving die geen werkelijke zorg voor elkaar heeft en waar zo goed als allen zichzelf de beste zorg toebedelen, het aangenaamst behandeld willen worden, overal het beste van willen hebben, de eerste willen zijn en ga zo maar door en daarbij niet of nauwelijks geïnteresseerd zijn in het wel en wee van anderen.
Maar alle verbetering begin toch bij ieder zelf of moet ieder zelf vasthouden. Al lijkt het daarbij dat je alleen staat, Ik sta in elk geval naast je en help je. Dan, als je volhoudt, zul je bemerken dat je niet alleen staat, maar dat er ook nog andere mensen zijn die net als jij volhouden en Mij naast zich hebben. Dan vormen jullie met elkaar een gemeenschap met Mij in vrede en liefde en is Mijn koninkrijk daar.

Volgende uitgave is gepland:
September 2023
Tot slot nog dit:
Behalve Hans de Heij heeft ook Ingrid Franssen een Zoomgroep via internet. De bedoeling van zo’n groep is om met elkaar over ons geloof te praten. Het is een fijne manier om elkaar te zien en te spreken zonder ervoor te hoeven reizen. Wanneer je belangstelling hebt, neem dan contact op met Ingrid. Dat kan via:
Info@levendhart.nl of telefoonnummer
043 6040347
Je bent welkom!

