Het verhaal van Ellen
Deel II

“En toen wist ik al dat dit het mooiste was wat ik mijn hele leven zou kunnen meemaken. ”

Reacties
Ik heb veel reacties gekregen, ook van mensen die mij niet geloven. Dat maakt mij niets uit. Dan denken ze maar dat ik mijn best doe om ze te laten geloven. Nou dat is helemaal niet zo. Van mensen die ook een BDE hebben meegemaakt heb ik wel begrepen dat zij, doordat ze veel onbegrip kregen hier, weer terug wilden, dat ze er hartstikke knettergek van werden. En dat ze in instellingen werden opgenomen en dat soort dingen. Die tijd is gelukkig wel voorbij hoor, er zijn niet zoveel mensen meer die een BDE in twijfel trekken. Er zijn nog wel mensen die denken, het zal wel een stofje in je hersenen zijn geweest die dat veroorzaakt heeft, maar het is dan wel onverklaarbaar waarom er zoveel dezelfde soort ervaringen zijn. Dat pleit er dus voor dat het wel degelijk echt is, terwijl ik dat vanzelfsprekend allemaal weet. Vanwege de hoeveelheid ervaringen zouden mensen toch meer geloof aan de BDE verhalen moet hechten.

Het in een lichaam zijn
Het is ongelooflijk hoeveel vrijheid je krijgt in je gedachte en in jouw zijn op het moment dat je niet meer in je lichaam bent, als je het lichaam kunt afleggen. Dat is zo’n bevrijding. En hoe erg het was toen ik weer terug moest, dat was heel zwaar. Ook heel pijnlijk. Dat je het aan moest trekken als een jas die niet meer paste. En dan moet je je er toch inwurmen en dat heeft zo zijn consequenties.

Toen deze ervaring mij overkwam, wist ik niet dat het bestond. En toen wist ik al dat dit het mooiste was wat ik mijn hele leven zou kunnen meemaken.

Daarna is alles eigenlijk anders geworden, het heeft een betrekkelijkheid gekregen, waardoor je heel zuiver weet dat alleen de liefde de redding